Implantul dentar, tehnologie de ultimă generație

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar, tehnologie de ultimă generație

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este o intervenție chirurgicală prin care se introduce un șurub de titan în os pentru a înlocui rădăcina unui dinte. În cazul în care un dinte trebuie extras sau a fost extras din diferite motive, în locul lui se introduce implantul.

Implantul dentar reprezintă unul dintre cele mai sigure procedee de înlocuire a unui dinte sau a unui dinte care nu mai poate fi salvat și urmeazã sã fie extras. Practic, în locul șlefuirii a doi dinți vecini celui afectat și realizarea unei punți de 3 sau mai multe elemente, se inserează un implant și o coroană deasupra, neafectînd sub nici o formă dinții vecini.

Cum se stabilește dacă implantul este soluția potrivită?

Implantul dentar este una din posibilitățile de a te putea face să zâmbeșți, să mănînci confortabil și să-ți recapeți încrederea în tine.

În urma unei consultațîi se stabilește dacã pacientul este apt pentru a fi supus unei intervenții chirurgicale de implantare dentară. Pe baza unei radiografii panoramice digitale se măsoară densitatea osoasă, lățimea osului și, după caz, dacă este necesară o augumentare de os sau lifting de sinus. În acest caz se poate recomandă efectuarea unui CT.

Detalii despre procedura implantului dentar

Procedura constă în introducerea implantului dentar în os, sub anestezie locală. În funcție de implantul inserat și gravitatea situației/ sinus lift și adiție de os se poate confecționa o lucrare provizorie chiar la 4-5 săptămâni de la operație. Dacă situația nu permite, atunci trebuie să așteptăm până la 4-6 luni osteointegrarea implantului în os.

Ulterior, se înșurubează un formator de gingie (bont de vindecare gingivală) pentru crearea premiselor unei lucrări protetice peste implant, perfect adaptată. După 1 -2 săptămâni se înșurubează în implant o piesă metalică , denumită bont protetic, care va susține ulterior coroana, puntea sau proteză ce va înlocui dintele sau dinții lipsă.

Recuperarea după implantul dentar

Recuperarea după un implant dentar este, în cele mai multe cazuri, mult mai rapidă și mai nedureroasă decât în cazul unei extracții dentare. După perioada de acomodare, dinții susținuți de implanturi vor arăta și vor funcționa ca dinții naturali.

Regulile de igienă orală trebuie respectate cu strictețe pentru a asigura o durată cât mai lungă a lucrării.

Este recomandat să se realizeze un periaj profesional și un detartraj o dată la șase luni și achiziționarea unui irigator bucal.

Ce este implantul dentar?